VEREENIGING DE GROOTE SOCIËTEIT

De Vereeniging De Groote Sociëteit te Oldenzaal is op 28 december 1897 opgericht. Deze is van oorsprong een "Heerensociëteit" en kent daarom uitsluitend mannelijke leden. De leden zijn in principe woonachtig of werkzaam in of rondom Oldenzaal.  De vereniging heeft ten doel "de gezellige omgang onder de leden te bevorderen door het houden van een societeit binnen de gemeente Oldenzaal", aldus staat in de statuten beschreven.
lees hier meer...

VEREENIGING DE GROOTE SOCIËTEIT | 1897 - 2022 | 125 JAAR

Op 28 december 2022 vierde de Vereeniging De Groote Sociëteit haar 125-jarig bestaan. De voorbreidingen voor dit festijn waren het afgelopen jaar in volle gang. De jubileum commissie, bestaande uit bestuurslid Alwy Semmekrot en de leden Gerard Steghuis, Bob Looijestijn, Gerard Kockmann en Paul Kienhuis hebben samen met het bestuur de kaders van het jubileumfeest samengesteld.

Een tweede commissie, bestaande uit Jan Mistrate Haarhuis,  Albertjan Peters, Gerard Kockmann, Jan Prick en Peter Bloemen, houden zicht bezig met een lustrumboek over 125 jaar sociëteitsleven.  Dit boek zal een aanvulling zijn op het boek "De Groote Sociëteit 1897-1997", indertijd geschreven door Seijer Troost, eveneens lid van de vereniging. Het nieuwe boek zal omstreeks maart 2023 verschijnen. 

En de grote verrassing was dat Zijne Majesteit de Koning de Koninklijke Erepenning heeft toegekend aan De Groote Sociëteit in Oldenzaal die tijdens de receptie werd uitgereikt door burgemeester P. Welman van Oldenzaal.

In de Tubantia van 28 december 2022 verscheen een interview met Albertjan Peters (voorzitter) en Alwy Semmekrot (vice voorzitter). Het artikel kunt u hier lezen

Op 29 december publiceerde Tubantia een artikel over de uitreiking van de Koninklijke Erepenning. Het artikel kunt u hier lezen.

Koninklijke Erepenning

Koninklijke Erepenning