VEREENIGING DE GROOTE SOCIËTEIT


De Vereeniging “De Groote Sociëteit” te Oldenzaal is op 28 december 1897 opgericht.

De vereniging houdt haar societeit in het mr. J.W. Racerhuis aan de Marktstraat in Oldenzaal. Dit pand is eigendom van de stichting J.W. Racer Huis. De stichting is nauw gelieerd aan de Vereeniging De Groote Sociëteit. De leden treffen elkaar iedere donderdag in het J.W. Racerhuis.

Het doel van de sociëteit is om heren uit Oldenzaal en omgeving met uiteenlopende opvattingen en vanuit diverse disciplines bij elkaar te brengen om samen de zinnen te verzetten en de geest te prikkelen. Dit alles in een ontspannen ambiance, vaak onder het genot van een hapje en een drankje aan de bittertafel, maar ook tijdens een lezing, bij het biljarten, het bridgen of het kegelen. Daarnaast zijn er jaarlijks terugkerende activiteiten zoals de Buitendag, de Bouillabaisse- en de wildmaaltijd, de maatjesavond,  samen klootschieten of golfen.  Je voelt je thuis bij de sociëteit. Dat is eigenlijk het belangrijkste criterium, niet je maatschappelijke positie of bankrekening.

De Vereeniging “De Groote Sociëteit” is uitdrukkelijk een actieve gezelligheidsvereniging en geen platform voor commerciële activiteiten.

Nieuwe leden worden voorgedragen door zittende leden.

terug naar vorige pagina