ONS LID GUUS GOORHUIS IN HET NIEUWS (21-04-2022)

Verbaasde en verontwaardigde reacties op antisemitische teksten bij vlöggeln: ‘Tradities veranderen. Pas die teksten aan’

De kwestie rond de antisemitische teksten bij het vlöggeln in Ootmarsum leidt tot verbazing én verontwaardiging. „Gewoon aanpassen, de traditie dus iets gewijzigd. Hoe eenvoudig kan het zijn”, zegt voormalig organist Guus Goorhuis van de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal.

Lees hier het hele artikel van Leo van Raaij


CARLO TER ELLEN EN DE HISTORISCHE VERENIGING OLDENZAAL (05-04-2022)

Als persfotograaf is hij vaak brenger van het nieuws. Nu haalde hij de krant zelf vanwege, mede op zijn initiatief, de oprichting van de historische vereniging in Oldenzaal. Woensdag 6 april is de oprichtingsbijeenkomst in het gemeentehuis geweest. Deze oprichting werd met veel enthousiassme begroet.

lees hier het artikele in Dagblad Tubantia


ONS LID SIMON SCHUTTE IN HET NIEUWS (28-02-2022)

Oldenzaalse pensionado’s onderhouden graven: ‘Hier word ik heel zen van’

OLDENZAAL - In twee ploegen schrobben, wieden en harken pensionado’s wekelijks vrijwillig zerken en stenen. „Spontaan komen verhalen los over mensen die hier liggen.”

Lees hier het artikel van Ben Lensink in Dagblad Tubantia


Ons lid Theo Schouten in het nieuws (09-02-2022)

Kan het? Een uitvoering van de Matthäus Passion in de Plechelmusbasiliek in het weekend dat carnavalisten bezit nemen van de Boeskoolstad? Volgens Theo Schouten, oud-burgemeester van Oldenzaal en nu voorzitter van de Stichting Bach Twente, kan de vraag alleen met ‘ja’ worden beantwoord als het concert niet wordt verstoord door omgevingslawaai. 

Lees hier het artikel van Stephan Scheper


Ons lid Helmuth Heijstek in het nieuws (04-02-2022)

Weerklinkt het volkslied van de Europese Unie (‘Ode an die Freude’) binnenkort in de stadhuishal van Oldenzaal? Helmuth Heijstek hoopt van wel. 

Lees hierover meer in Tubantia


Ons lid Theo Brand werd genoemd in de Tubantia (11-01-2022)

Voor de transformatie van het grijze gebied achter De Vijfhoek raadt Theo Brand de gemeente aan een kijkje te nemen in Béziers. Meer dan vijftien levensechte muurschilderingen maken de ooit verpauperde binnenstad van deze Zuid-Franse stad tot een ware publiekstrekker.

Lees hier het hele artikel van Stephan Scheper in Tubantia