DICK BERLIJN OVER DE LAATSTE ONTWIKKELING IN OEKRAINE (22-09-22)

In de Volkskrant van 22 september jongstleden stond een interview met ons lid Dick Berlijn over de laatste ontwikkelingen van de oorlog in Oekraïne.  Dit naar aanleiding van de uitgeroepen mobilisatie. Lees waarom hij van mening is dat Poetin deze oorlog niet meer kan redden.

Het artikel in de Volkskrant kunt u hier lezen.


ONS LID GEERT CHRISTENHUSZ IN HET NIEUWS (14-09-2022)

Van een enorme stapel A4’tjes tot een roman; zo schrijft Oldenzaler Geert Christenhusz.

Na het lezen van de debuutroman Meijers transitie van de Oldenzaalse musicus, dichter, schrijver en theatermaker Geert Christenhusz kan het zijn dat de lezer voor altijd met een andere blik naar het eigen spiegelbeeld kijkt.

Lees hier het hele artikel uit Twentsche Courant Tubantia 


ONS LID HANS KRAKERS IN HET NIEUWS (09-09-2022)

Voorafgaand aan de uitreiking van de mr. J.W. Racer Prijs 2022 op donderdag 8 oktober 2022 was er een intervieuw van redacteur Herman Haverkate van Twentsche Courant Tubantia met ons lid Hans Krakers.

Het artikel leest u hier


UITREIKING MR. J.W. RACER PRIJS 2022 (08-09-2022)

Onder grote belangstelling is de mr. J.W. Racer Prijs op donderdag 8 september uitgereikt. De winnaar is Drs. Jan Ten Hove.

Foto's van de uitreiking kan u hier zien


HENK SMELLINK EN DE ONTWIKKELING VAN DE HULST (03-08-22)

Dat ons lid Henk Smellink al geruime tijd bezig is met de duurzame ontwikkeling van Landgoed De Hulst is wellicht bekend. Onlangs zijn verdere vorderingen gemaakt in dit stappenplan.

Lees hier het artikel in Tubantia.


ONS LID GUUS GOORHUIS IN HET NIEUWS (21-04-2022)

Verbaasde en verontwaardigde reacties op antisemitische teksten bij vlöggeln: ‘Tradities veranderen. Pas die teksten aan’

De kwestie rond de antisemitische teksten bij het vlöggeln in Ootmarsum leidt tot verbazing én verontwaardiging. „Gewoon aanpassen, de traditie dus iets gewijzigd. Hoe eenvoudig kan het zijn”, zegt voormalig organist Guus Goorhuis van de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal.

Lees hier het hele artikel van Leo van Raaij


CARLO TER ELLEN EN DE HISTORISCHE VERENIGING OLDENZAAL (05-04-2022)

Als persfotograaf is hij vaak brenger van het nieuws. Nu haalde hij de krant zelf vanwege, mede op zijn initiatief, de oprichting van de historische vereniging in Oldenzaal. Woensdag 6 april is de oprichtingsbijeenkomst in het gemeentehuis geweest. Deze oprichting werd met veel enthousiassme begroet.

lees hier het artikele in Dagblad Tubantia


ONS LID SIMON SCHUTTE IN HET NIEUWS (28-02-2022)

Oldenzaalse pensionado’s onderhouden graven: ‘Hier word ik heel zen van’

OLDENZAAL - In twee ploegen schrobben, wieden en harken pensionado’s wekelijks vrijwillig zerken en stenen. „Spontaan komen verhalen los over mensen die hier liggen.”

Lees hier het artikel van Ben Lensink in Dagblad Tubantia


Ons lid Theo Schouten in het nieuws (09-02-2022)

Kan het? Een uitvoering van de Matthäus Passion in de Plechelmusbasiliek in het weekend dat carnavalisten bezit nemen van de Boeskoolstad? Volgens Theo Schouten, oud-burgemeester van Oldenzaal en nu voorzitter van de Stichting Bach Twente, kan de vraag alleen met ‘ja’ worden beantwoord als het concert niet wordt verstoord door omgevingslawaai. 

Lees hier het artikel van Stephan Scheper


Ons lid Helmuth Heijstek in het nieuws (04-02-2022)

Weerklinkt het volkslied van de Europese Unie (‘Ode an die Freude’) binnenkort in de stadhuishal van Oldenzaal? Helmuth Heijstek hoopt van wel. 

Lees hierover meer in Tubantia


Ons lid Theo Brand werd genoemd in de Tubantia (11-01-2022)

Voor de transformatie van het grijze gebied achter De Vijfhoek raadt Theo Brand de gemeente aan een kijkje te nemen in Béziers. Meer dan vijftien levensechte muurschilderingen maken de ooit verpauperde binnenstad van deze Zuid-Franse stad tot een ware publiekstrekker.

Lees hier het hele artikel van Stephan Scheper in Tubantia